Αρχιτεκτονικά θαύματα που έχουν ως στόχο να εντυπωσιάσουν με την μοναδική τους αρχιτεκτονική

Αρχιτεκτονικά θαύματα που έχουν ως στόχο να εντυπωσιάσουν με την μοναδική τους αρχιτεκτονική μετά από χρόνια ερευνών και μελέτης ήρθε η στιγμή για την υλοποίησή τους.


1. Κέντρο Λάχτα, Αγία Πετρούπολη:

Αυτός ο ουρανοξύστης 87 ορόφων αναμένεται να γίνει το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης. Βρίσκεται στον κόλπο της Φινλανδίας και θα στεγάσει τα γραφεία γνωστής εταιρίας. Η συνολική έκταση των εγκαταστάσεων θα αγγίζει τα 400 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Το σχέδιό του παραπέμπει σε βλήμα έχοντας την αίσθηση πως σχίζει τον ουρανό.




Το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης πρόκειται να είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο.


2. Πύργοι του Ντουμπάι:

Οι μοναδικοί αυτοί πύργοι αναμένεται να είναι έτοιμοι τον επόμενο χρόνο. Η ομάδα αρχιτεκτόνων και συγκεκριμένα οι Thompson, Ventulett, Stainback & Συνεργάτες, ολοκλήρωσαν τον σχεδιασμό των Lagoons, στο Ντουμπάι. Το εντυπωσιακό συγκρότημα θα κτιστεί σε αμμώδη έκταση 5 στρεμμάτων συνδυάζοντας θαλάσσια σπορ, λιμάνια και επιβλητικούς ουρανοξύστες. Το κυματιστό σχέδιό τους παραπέμπει σε αναρριχητικά φυτά.



Θαλάσσια σπορ και τεράστιες πισίνες θα μετατρέψουν τους κυματιστούς ουρανοξύστες στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό.

3. Ο πύργος Σκάλι, στην Κίνα:
 

Μοναδικής αρχιτεκτονικής και άκρως εντυπωσιακός ο πύργος που πρόκειται να δημιουργηθεί στη συμβολή δύο ποταμών, στην Ζουχάι της Κίνας. Ο πύργος θα έχει ύψος 100 μέτρων, ελαφρώς σπειροειδή μορφή και το εξωτερικό του θα μοιάζει με ψάρι. Ακόμα πιο εντυπωσιακή θα είναι η εξωτερική όψη του Πύργου καθώς θα είναι καλυμμένη με λέπια από αλουμίνιο.




Τα λέπια αλουμινίου τον καθιστούν μοναδικό και του δίνουν όψη ψαριού.

4. Οι «Dancing Dragons» (οι δράκοι που χορεύουν), στη Σεούλ:

Το όνομά τους δεν δόθηκε τυχαία καθώς το εξωτερικό των πύργων παραπέμπει σε δέρμα φιδιού του οποίου κάθε «λέπι» αποτελεί και ένα παράθυρο των Πύργων. Αξίζει να πούμε πως μετά από 15 αρχιτεκτονικά πρότζεκτ οι πύργοι της εικόνας είναι το τελευταίο από τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στη Σεούλ ενώ θα αποτελούνται από 88 και 77 ορόφους αντίστοιχα.



Το εξωτερικό του από δέρμα φιδιού αλλά και η συνολική αρχιτεκτονική κερδίζουν το ενδιαφέρον.


5. Η «ατέλειωτη πόλη», στο Λονδίνο:


Ομολογουμένως από τα πιο παράξενα αρχιτεκτονικά πρότζεκτ που σκοπεύουν να γίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα. Η ιδέα του πρότζεκτ βασίζεται στους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας. Το συγκρότημα κατοικιών με την αλλόκοτη εξωτερική όψη θα είναι κοντά στη φύση και κατασκευάζεται με οικολογική συνείδηση.





Οι σύγχρονοι κρεμαστοί κήποι του … Λονδίνου, ένα έργο που σύντομα θα υλοποιηθεί.


6. Το «ατέλειωτο σπίτι», στο Σίδνευ:
 

Ίσως να αποτελεί και έναν πρόδρομο των σπιτιών του μέλλοντος. Το συγκρότημα κατοικιών θα παρέχει τα πάντα, από σπίτια έως ξενοδοχεία, εστιατόρια και μαγαζιά ενώ οι ένοικοι δε θα χρειάζεται καν να βγαίνουν από το «ατέλειωτο» αυτό σπίτι.




Ένα «αυτάρκες» σπίτι του μέλλοντος πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά στην Αυστραλία.


7. Η «σπείρα της Ευρώπης», στις Βρυξέλλες:

Οι ειδικοί της ιταλικής εταιρίας Made Office σχεδίασαν αυτό το κτίριο για να κοσμεί το κέντρο της πόλης των Βρυξελλών. Το όνομα και ο τόπος είναι συμβολικά, αφού εκεί κοντά βρίσκονται και τα κεντρικά κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρότζεκτ θέλει να αναδείξει τη σχέση και την σύνδεση των ποικίλων πολιτισμικών αξιών κάθε μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.





Ομολογουμένως εντυπωσιακή αρχιτεκτονική για τη «σπείρα» της Ευρώπης.

8. Η «πόλη των ονείρων», στην Κίνα:

Από την εμφάνιση αρκεί για να καταλάβει κανείς τη μοναδικότητα της αρχιτεκτονικής του συγκεκριμένου κτιρίου. Πρόκειται για ένα νέο 5άστερο ξενοδοχείο 40 ορόφων στην κινεζική πόλη Μακάου που έχει σχεδιαστεί από την κορυφαία Ζάχα Χαντίντ.





Δικαίως χαρακτηρίζεται ως κτίριο του μέλλοντος από την εξωτερική του εμφάνιση και μόνο.

9. Το βιονικό κτίριο «λάβα», στο Άμπου Ντάμπι:

Κτίριο κυριολεκτικά του μέλλοντος που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση με την ανέγερσή του. Αξίζει να πούμε πως για το σχεδιασμό του κτιρίου χρειάστηκαν όχι μόνο αρχιτέκτονες αλλά και βιολόγοι.




Το αεροδυναμικό σχήμα του αναμένεται να προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού.


10. Η βιονική πόλη, στην Σαγκάη:

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 χρόνια. Η πόλη που θα στεγάσει 100 χιλιάδες ανθρώπους έχει μοναδική κατασκευή ενώ ο σχεδιασμός της είναι σύμφωνα με τους κανόνες της βιονικής αρχιτεκτονικής. Αποτέλεσμα αυτού να μπορεί να αντιστέκεται στη φωτιά, τις πλημμύρες, τους σεισμούς ακόμα και τους τυφώνες. Άνετα θα την χαρακτηρίζαμε ως μια σύγχρονη κιβωτό του Νώε.






Template by Clairvo